Battersea Townhouse

BATTERSEA TOWN HOUSE EXTENSION

LONDON

This was a challenging site in Eversleigh Road, SW11, only 4 metres in width by 12.5 metres in length. Built in 1874, the Battersea cottage had no bathroom, and only a tiny kitchen. AMI conceived layouts to enable the entire site to be opened up, lending a greater feeling of space and light. The entire back of the house was removed, and new steels were put in to allow for the addition of a glass conservatory. A new first floor extension was also constructed.

Built-in lacquered storage

The chimney breast and walls between the lounge and dining room were removed and a 350mm-deep high gloss lacquered wall unit was added. A bespoke glass desk cantilevers from the wall and merges into the storage system, thereby creating an office area for the client.

Original features

The elegant bedroom retains the original fireplace and sash windows. The panelling on the built-in wardrobe was matched to the 100 year old Victorian doors.

This is a unique website which will require a more modern browser to work!

Please upgrade today!